Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lószimulátor???

2011.11.11

Szobaló

Aki most tanul lovagolni, és zavarja, hogy a lova nem tökéletesen engedelmes, gyakoroljon lószimulátoron.

Bill Greenwood, a Racewood Ltd. elnöke egy zsoké iránymutatásai alapján 1990-ben készítette el első edzőgépét. A zsoké ugyanis sérülése utáni lábadozása alatt is formában akart maradni. Azóta szerte a világon népszerűek lettek a gép különböző változatai.

A fennt említett lóverseny szimulátor például tökéletesen produkálja egy versenyló mozgását, a könnyűtől a teljes erőbedobásos vágtáig. Beprogramozható, hogy hogyan reagáljon a startjelre, vagy bármilyen eseményre, amivel a zsoké találkozhat a pályán - beleértve a pálcára adott reakciót is. A beépített érzékelők miatt a lovas legkisebb rezdülésére is reagál. Segítségével a zsoké számára ismeretlen pályára is fel tud készülni, hiszen ez is programozható.


Iskolalószimulátor - nem kell almolni utána

A lóversenytől az iskolalóig

A lóverseny szimulátort 1995-ben egy ügetőszimulátor követte, majd egy vágtaszimulátor, ugyanabban az évben. 1996-ban egy sokkal élethűbb lóverseny szimulátort alkottak, 2000-ben pedig elkészült a lovaspóló szimulátoruk is.

Ezeket a szimulátorokat sokfelé használják - a newmarketi British Racing School, a Hong Kong-i Királyi Zsokéklub, csak hogy néhányat említsünk. Olyan zsokék edzenek rajta, mint Martin Pipe, Aidan O'Brien vagy Kieran Fallon.

A legfrissebb fejlesztés egy iskolaló szimulátor. Ez a műló tökéletesen képzett, és olyan összetett mozdulatokra képes, mint az összeszedett vágta, az oldalralépés, vagy a támaszkodás. A nyaka is mozog, a lábsegítségeket pedig a hevederen és a heveder mögötti érzékelők segítségével értelmezi. A lovas pedig a szimulátor előtti képernyőn figyelheti, hogy merre tart a ló. Ráadásul akármilyen rosszul is lovagol, nem tudja elrontani - mindig a megfelelő visszajelzést adja a mozdulataira.

A díjlószimulátor, ami képes akár komplett díjlovas feladatsorok végrahajtására is. Ráadásul külön érzékelő segíti az egyensúlyi helyzet megtartását.

Azok számára, akik szobabicikli helyett használnák a gépet, kalóriaszámlálót is építettek bele. Mivel az összes példány egyedileg készül, extra igényeket is meg tudnak valósítani. Bármilyen színben kapható, amennyiben az Ön igénye fekete, vagy pej. A minőségre sem lehet panasz: az 1990 óta készült összes példány üzemben van még.

A szerkezet legolcsóbb változata ötmillió forintba kerül, de az összetettebb szerkezetekért, mint például az iskolaló szimulátor 10 és fél milliót is elkérnek. Fenntartási költségei viszont jóval alacsonyabbak egy élő lóénál: nem betegszik meg, és etetni sem kell.


 

 

Díjugratás szimulátorral

Díjugrató leckék váratlan kellemetlenségek nélkül

Díjlovas, lovaspóló és galopp szimulátorai után új, a piacon egyedülálló terméket dobott piacra a Racewood. Az új készülék segítségével nem csak a díjugrató pályák, de a cross-country szakaszok teljesítése is biztonsággal gyakorolható.

A készülék érzékeli a lovas csizmáit, a szár-, valamint a testsúlysegítségeket is. A szimulátor minden esetben tökéletes ugrást hajt végre, de jelzi, ha a lovas kibillent az egyensúlyból, vagy túlságosan a nyakszíjba kapaszkodott.

 

A cél az önbizalomépítés, az ugrás technikájának biztonságos elsajátítása, illetve tökéletesítése. A kezdő lovasok teljes biztonsággal gyakorolhatnak a szimulátoron, így magabiztosabban ülnek majd a lóra, és a lovak számára is kellemesebb lesz az edzés, hiszen a lovas már előre megtanulhatja, hogyan kövesse majd lova mozgását.

A szimulátor 50.000 angol fontnak megfelelő összegért (kb. 17.000.000 Ft) kerülhet az érdeklődők karácsonyfája alá.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

ProfilképUtolsó kép
Archívum

Naptár
<< Május / 2018 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 668934
Hónap: 2655
Nap: 91