Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Díjugró zebra

2011.05.21

Mivel a hatéves Zack állandóan átugrotta a legelőjét határoló kerítést, gazdája, Sammi Jo Stohler elhatározta, hogy kihasználja a csíkos jószág ezen adottságát.

Akkora, mint egy nagyobb póni, és nagyon könnyedén ugrik„Akkora, mint egy nagyobb póni, és nagyon könnyedén ugrik.” mondja Sammi.

Sammi egy oregoni farmon nőtt fel, ahol kezdetben lovakat képezett ki, majd átnyergelt az egzotikusabb állatokra. Első zebráját 10 éve kapta. Mára két zebra – Zack és Charlie tulajdonosa.

„Annak idején azt mondták nekem, hogy a zebrák képezhetetlenek. Hát nem volt igazuk. Azt állítani, hogy egy állat képezhetetlen annyit tesz, mintha azt mondanánk, hogy nem képes tanulni. Azt pedig mindannyian tudjuk, hogy képesek tanulni, különben nem maradnának életben. Tanulnak és alkalmazkodnak, kérdés, hogy a tréner képes-e őket idomítani. A zebrák nagyon intelligensek. Ha valami újat tanítok nekik, nem kell sokat ismételni.”

Zack két éve került Sammi texasi farmjára, előző gazdája azért adta el, mert nem boldogult vele. Zack kezdetben nem szívlelte az emberek társaságságát, de mára problémamentesen hagyja magát ápolni, sőt lovagolni.

+++ +++

 

Sammi rendszeresen lovagolja Zacket és hajtja Charlie-t.

 
 

 

ProfilképUtolsó kép
Archívum

Naptár
<< Március / 2018 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 666563
Hónap: 2800
Nap: 82