Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mi az a cursor és hova illesszem be?

2009.09.22

Kezdjük a cursor-ral. Gondolom teneked is van fehér-fekete nyíl a gépeden, amivel rákattintgatsz a gombokra, fájlokra.... Ha van honlapod, vagy akár a gépen is meg lehet változtatni. Ilyenkor olyan formát kapsz, amit valahonnan kiválasztasz, és a KÓDját bemásolod abba a menüpontba, amelyikbe szeretnéd.

De ezt sem csak kimásolod, és bemásolod, van egy bizonyos HTML vagy forráskód. Azt kell megnyomnod, és ne ijedj meg, ha minden eltűnik a menüből, csak a forráskód látszik majd, és az eddigi szöveged helyén csak betűk és számok maradnak: ebből áll amúgy is, csak megformáztad.

Visszamész arra az oldalra, ahol láttad a neked tetsző cursort. (Pl.: www.totallyfreecursors.com)

Megnyomod a neked tetsző cursort (általában valamilyen módon csoportosítva vannak) lejjebb görgetsz, és általában a kód felett ilyen kifejezést találsz: Myspace codes Kijelölöd,

és kimásolod a ctrl és a c egyszerre történő megnyomásával,

utána visszalépsz az oldaladra, ahol forráskódban (HTML kódban) hagytad az oldalad, és bemásolod a ctrl és v egyszerre történő megnyomásával.

Megjegyzés: inkább legeslegelőre rakd, hogyha nem tetszik később ki tudd szedni, és nem ajánlom, hogy épp egy másik kód közepébe rakd, mert iszonyú kavarodást okozhat. Inkább az elejére, sok enterrel elválasztva.

Ezután vagy nyomd meg újra a forráskódot, hogy lásd művedet, vagy egyszerűen nyomd meg a mentést, és ha legközelebb visszalépsz, addigra visszaáll "normál"ba. :D

 
 

 

ProfilképUtolsó kép
Archívum

Naptár
<< Június / 2018 >>


Statisztika

Online: 3
Összes: 671624
Hónap: 2563
Nap: 89