Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rólam

2008.10.11


 

Szia! Örülök, hogy érdekel a szerkesztő! Tizenéves lány vagyok, aki rajong a lovakért. Bár saját lovam nincs, igyekszem pótolni heti (sajnos csak) 1 lovaglással. Azért csak ennyiszer tudok lovagolni, ha érdekel, mert a jó lovarda messze van, és a szüleimnek is kell valahol dolgozni. Emellett nyáron sajnos nem mehetek lovazni, csak 1 táborra, ősztől kezdve pedig iskola van...

 

 

 

A lovaglásra visszatérve, a legelső naplózásnál még egy tanya-szerű helyen lovagoltam csirkékkel tehenekkel, egyebekkel (na de persze lovon), az újabbaknál már egy másik kizárólag lovarda helyen (bár most kaptak EU-s pénzt és itt is van pár állat). Sajnos kevéssé foglalkoznak velem, de hát ez van, a lóhiányommal meg nem tudok mit kezdeni... :S

 

 

 

 

Tanya:

 

 

 

Lovak, akiken ültem itt:

 

 

Merengő (pej színű hókával, 1. "lovam", angol telivér, de ezt csak azoknak mutatja akik jó lovasok, a gyengébbeknél lassú, és megbízható)


 

Gyopár ( kisbéri félvér, szürke, a farán almásderes, a sörénye, és farka feketés-barnás-szürkés-vöröses néhol fehér "melírcsíkokkal", őt szeretem, néha nagyon jó, de van sok rossz napja is, önfejű egy kanca, aki rangsorban sem utolsó, sőt nagyon is elöl van! Felkantározni az elején nem lehetett, de most már megengedi. Fél évig lovagoltam rajta.)


 

Boróka (lipicai, kisbéri félvér keresztezés, pej, hosszú orrcsikkal, 3 csüdben kesellyel, szeret odalépni bárki lábára Lelkileg sérült, amikor eladták, egy túlterhelt (suli miatt) lányé volt aki csikó kora óta lovagolta, ha megismered kedves, de elég harcias, ha nem jó lovas üli. Lépése gyors, ügetése vagy nagyon lassú vagy túl gyors, vágtája, mint az álom, de ha nincs előtte ló, akkor nehezen ugrik be)


 

Panda (~22 éves kanca, ha jól tudom kisbéri, de nem biztos, sárga 2 bokában kesellyel, szegényke öreg már, de odaadó, csak lassú, jó széles a háta, kényelmesek a léptei, bármilyen jármódban)


 

Conny  (ő egy póni, szürke, táborban szőrén ültünk rajta, nagyon alattomos, volt egy lány, akit 5 perc alatt 4x ledobott, ügetése mint a varrógép tűje, lépései gyors vágta közben imád rúgni, folyamatos kisebbségi érzése van nagy lovak közt, és szereti őket is csipkedni)


 

Kocogó (Réka lova, csikó kora óta ismeri, saját ló, nem tudom a fajtáját, pej, egy hókával, jó magas, rajta is szőrén ültünk, egyik szeme világos, elvileg Overdose rokona, minden jármódja kényelmes, engedelmes paci)


 

 

Pompás: (A fajtáját nem tudom, de almásderes. Csak néhányszor ültem rajta, mert egy lány már régebb óta lovagolja, és nagyon szereti. Nem túl magas, de annál nehezebben kezelhető. Olyan kemény szájú, hogy még a lépésnyomon kívül is alig lehet elráncigálni valahová, és elég engedetlen. Legrosszabb tulajdonsága, hogy imádja rángatni a fejét, és mivel elég erős, (én meg makacs) már volt olyan, amikor majdnem lehúzott a nyeregből.

 

 

Lovardai lovak:

 

 

 

Legelső találkozásom Bolygóval történt: (Kisbéri félvér, pej herélt, van 3 keselye, és egy orrcsíkja, emellett ő talán a legducibb) Szeretetre méltó paci, akinek csak a gyomra tömése a legnagyobb baja. Nagyon nyugodt, akár atombombát is el lehetne sütni mellette, ha lenne mellette fű, nem nagyon törődne vele... Mivel nyugis, hajtós, és eszméletlen lassú, így futószárazni szoktak vele. Én is rajta tanultam. Emellett kiváló kocsisló!

 

 

 

 

 

 

Jockey: (szürke herélt, szétálló nagy fülekkel. Fotogén!) Ő már egy keményebb dió, de kezdők lovagolják főként. Mindig csak annyira megy, amennyit megkíván tőle az ember, és a pálcázásra is ritkán reagál. Kényelmes álomvágtája van! Jó idős már ő is '96ban született.

 

 

 

 

 

Csavargó: (kisbéri félvér, sárga herélt, 2 átlós kesellyel, és egy girbe-gurba orrcsíkkal) Ő is egy igazi eltompult kezdő ló. Nagyon kezes, nem túl gyors, inkább lassú. Hozzá van szokva az ügyetlen kezdő gyerekekhez, de terepen már gyorsabb. Főleg, ha kocsi van mellette. Gyűlöli a kocsikat, és fél tőlük, emellett az egyedülléttől is. Csoportosan mindig középre kell rakni, egyedül meg nehézkes. Vágta előtti ügetése szörnyű, főleg mivel nehezebben ugrik be. De a vágtája megéri! Nagyon kényelmes

 

 

 

Funny: Pej paci hókával 3 lábán keselye van. Edzőm utálja, pedig pofás kis lovacska. Csak fél mindentől. És bármelyik percben rájöhet a félelem. Akár az istállótól is. Igazi megfigyelő. Ha nincs piszkálva a feladatokkal, elmereng, és onnan már próbálhatod visszaterelni a kegyes figyelmét. Nem szereti emelni a lábait. Lépése lassú, ügetése viszonylag kényelmes (mert nagy ló), a vágtája csodálatos, viszont rettentően gyors, és ha sikerül lehúznia a fejét a földr vágta közbe, akkor imádkozz mert katapult!!! Senki nem mer vele igazán kimenni terepre, mert az elsőn is gyalog kellett hazavinni, a félelemrohamaitól...


 

Táncos: Már jóval a napló befejezése után ültem rá, de gondoltam még leírom. Alföldi, fakó, és gyönyörű színe van. A farka és a sörénye vöröses-fekete, és megvan benne az a furán szép színátmenet. csokibarna a feje és a fara, a kettő között pedig világosodik. A hasa már zsemle-színű. Még csak 5 éves múlt, és tele van energiával. Lazán veszi az utasításokat, kivéve a kikötőfa-kiskört, ahol mindig kiviszi az embert. Fél a pálcától. Nagyon gyors, és kényelmes vágtája van. Párján, Csillagon (már megint ez a név) még nem ültem, de tervezem.

 

 

 

Mulán: (sárga paci, egy pehellyel a homlokán) A lépése elég gyors, az ügetése viszont nagyon lassú. Ő is kezes ló, szóval nem értem miért haladók lovagolhatják. Nem szereti a pálcázást, de a terepet igen! A vágtája egész jó, de ha egy körön belül nem ugratod be, akkor már nem valószínű, hogy azon az órán befogod. Azonnal bakolni kezd, főleg, ha látja, hogy előtte vágtázott már valaki. Terepen más a helyzet, ott egyszerűen nem lehet visszafogni, gyakran előzi meg az előtte lévő lovat, és itt is bakol, így általában utolsó terepeken. Elvitték társát, Szultánt. Mindkettőjüket külföldről hozták, és szörnyű sorsuk volt ott.

 

 

 

 

Szultán: (Sárga ló, a két hátsó lábán volt kesely, és egy olyan hókája, aminek a közepén szintén barna pötty volt) Szóval múltidőben. Elvitték. Ő volt Mulán társa, és minden lovaglás előtt-után megverték a régi helyén. Ide is úgy hozták, hogy veszedelmes vadállatok, de következő nap már kisgyerekeket vitt a hátán.... Ő volt az idősebb, azt hiszem ~25 éves lenne. Vele voltam utoljára terepen, de legalább 50 méternyire le voltunk maradva a csoporttól, hát már öreg volt... De kényelmes, és bár kicsit akaratosabb, de engedelmeskedő ló alapjába véve. Vagyis volt.

 

 

 

 

Sámán: Ha már az elvitt lovakról írok... (kisbéri félvér, pej herélt, pehellyel a homlokán) Ő volt a kedvenc lovam! Sokat dolgoztunk együtt, nagyon gyors bemutatósló volt. Haladók használták. Született vezéregyéniség, vezette a sort is. Sokat betegeskedett, meg a patájával is történt valami. Kocsit is húzott.

 


 

Amigó: Pej ló volt, már nem emlékszem a jegyeire. Még az egyik terepen (nem velem volt) kicsapta a szemét egy ág, és azóta a fél szemére vak volt. Csak 2 órát ültem rajta, elképesztően gyors ló. És engedelmes. Így most már csodálkozom rajta, hogy akkor felengedtek rá, hiszen ő is haladóknak volt szánva. Ő is csak volt. A következő terepe eltörte a lábát.

 


Flami: Ő vele rengeteget dolgoztunk együtt alacsony kis almásderes arab paci volt. Hát ő sincs már itt. Nagyon gyors ló, vágtában meg elképesztő fénysebbességgel száguldozik. Figyelmes, és engedelmes ló, haladóknak való. Rángatja a fejét. Sárban mindig kifordítja a lábát, és felkapkodja.

 


 

 

 
 

 

ProfilképUtolsó kép
Archívum

Naptár
<< Június / 2018 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 671953
Hónap: 2636
Nap: 99