Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Minden a szervezésen múlik

2010.06.16

Egyenlőre csak abban vagy biztos, hogy szeretnél neveldét, gondolkodtál-e már azon, hogy:

-lesz-e NEKED elég időd rá?

-meddig fog érdekelni: 1 hétig, aztán megunod a szerkesztgetést, vagy akár évekig is?

-ha élveznéd a nevelde-működtetést, és hosszú távra tervezel, lesz-e olyan esemény, ami majd megzavar valószínűleg téged, vagy a családodat (is)? (Pl.: iskolaváltás, és nem tudsz róla sokat, válás, költözés, házasság...)

-És persze: hogy csináljam?

 

Nekem is volt (1 része még meg is van) lóneveldém, de nem tettem fel magamnak ezeket a kérdéseket, és persze vége lett...

Ma már a legtöbb élő-ló-tartás mellett sokan virtuálisan engedhetnek csak meg maguknak lovat, amihez feltétlenül szükséges weboldal. Nem tudom az összes címét, én eoldal-hoz fogom leírni, és pár mindenhez felhasznosítható tanácsot fogtok még kapni (Egyébként van: eoldal, mlap, gportal, honlapepito, hupont...)

Csak arra is gondolj, hogy van pár oldal, ami fizetős is! Ezek nem minden esetben felelnek meg a célnak!

Szóval meg van az oldalad: pl. www.lo-nevelde.eoldal.hu  (ez csak 1 példa, elvileg nincs ilyen oldal, lehet hogy később visszatér!)

Ehhez, először az egyik ilyen honlapnál regisztrálnod kell, és lehet hogy az a cím (lo-nevelde) már foglalt, ilyenkor újabbakat kell kitalálnod.

Ezután szerkesztheted meg a saját oldaladat, rakhatsz be témát, információkat!

Ha az oldal alapja készen van, még ne nagyon reklámozd sehol az oldaladat, mert ennek is vannak hátulütői (még nincs kész a ló-kérő, de már lovat szeretne valaki)

Ha már látogatott az oldalad, akkor elkezdheted szerkeszteni, de maradjon titokban! Általában vannak beállítások, (vagy a menüpontok szerkesztőjében is akár) beállíthatod, hogy azt a menüpontot/bejegyzést láthassák-e a látogatók, azt javítsd át "nem publikus"-ra, vagy akinek jel valószínűleg áthúzott szemet talál, vagy fogalmam nincs mit.

 

Szóval az oldalad meg van, ilyenkor érdemes papírt-ceruzát ragadnod, (persze meg ezt elolvasni) és leírni, hogy mit szeretnél, és hogyan. A legtöbb oldal olyan, hogy van 1 menüpontod (pl.: "választható lovak") és azon belül még lehetnek bejegyzéseid (pl.: "kancák", "csikók", "csődörök") Ilyen alapon kell később csoportosítanod majd, hogy mi hova megy. Ha ilyenre nincs lehetőséged, sajnos vagy össze kell mindent zsúfolnod, vagy mindenre külön menüpontot csinálnod, ami valószínűleg elfogy (mármint a menüpont) Ilyenkor jó osztanod a bejegyzést, pl.: első részében lehet kérni a kancákat, és a végére teszel 1 chat-et, ahova leírhatják, aztán jöhetnek a csikók, és a csődörök ugyanígy.

Javaslom, hogyha lehet, regisztráljanak a nevelők, mert én a regisztráltatás híján párszor jártam úgy, hogy csak bejelentette a lovat, és aztán egyetlen egyszer sem jött vissza, így törölnöm kellett.

Kérd el az email-címét, hogyha szükség van rá, akkor írhattok egymásnak (pl.: miért nem etetted meg?) Ily módon jelezheted neki, hogy 3 napja van rá, mielőtt törölnéd a lovait.

Szabj ki egy nem túlságosan szűk időpontot, amin belül foglalkoznia kell a lovával, de legyen alkalma (pl.: osztálykirándulás miatt) "lerakni a lovat", mert nem tud vele foglalkozni.

Aki virtuális lovat vállal, az általában nem áll meg 1nél. Ilyenkor lehet a menüpontokba bejegyzéseket írni (pl: Szellő boxa, Szélvész boxa) De nem csak boksz lehet, van aki előnyben részesíti a tanyát, a karámot, a legelőt, vagy az állást is.

Amikor úgy gondolod kész lett az oldalad a lehető legtöbb (ha lehet hasonló témájú) oldalra rakd fel az oldalad címét! Igazat írj!

 

 
 

 

ProfilképUtolsó kép
Archívum

Naptár
<< Június / 2018 >>


Statisztika

Online: 5
Összes: 671846
Hónap: 2620
Nap: 117