Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A hátsó rész gyakorlatai

2009.09.19

A hátsó rész gyakorlatai
Amikor a ló már érti az előző gyakorlatokat, megismertetem a csípőgyakorlatokkal. Hogy a hátsó részén dolgozni lehessen, a többi részét is puhán és hajlékonyan kezemben kell tartanom. A hátsó rész gyakorlatai emiatt más testrészek egyidejű mozgatásával járnak.
Ugyanazt a two-tracking gyakorlatot alkalmazom, csak a ló testét most meghajlítom. Lépésben előremegyek és felszólítom, hogy tarkóban engedjen. Kezeim nyugodtan és egyenesen tartják a ló fejét. A jobb oldalát mozgatom úgy, hogy jobb vádlimmal ütögetem. A ló azáltal reagál, hogy meghajlítja magát jobb lábszáram körül. A bal csípőt jobb fele tolom bal vádlim heveder mögötti nyomásával. Így a ló teste jobb lábszáram körül meg van hajlítva mialatt balra megyünk. Azt mondom, "whoa" és elengedem a ló fejét. Ugyanez fordítva is.
A kezek és a lábak ugyanezen összjátékával hátralépésben is végrehajtom ugyanezt a gyakorlatot. A lovat meghajlítva előremegyek. Megállás, a szárak odaadása, aztán újra felvétele és back up, az oldalát balra a hátulját jobbra nyomva. Stop, a szárak odaadása. Majd újra zabla ellen hajtani és hátraléptetni, de fordítva. Így a ló egész testét ellazítom.
Ezáltal a gyakorlat által két dolgot érek el. A ló enged tarkóban, ellazul, és a törzsét is megmozgatom és hajlékonnyá teszem.

 
 

 

ProfilképUtolsó kép
Archívum

Naptár
<< Május / 2018 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 668934
Hónap: 2655
Nap: 91