Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyors pacim vaaááán!!!

2008.12.03

 

Természetesen nem csak lassú lovak vannak, sőt lehet, hogy több gyors ló van. Veled is volt már olyan, hogy még föl sem szálltál a lóra, de már el is indult? A gyors lovak tulajdonosainak célszerű lenne legelőször megtanulni nagyon gyorsan felszállni a lóra :)

Lépésben:

Ne nagyon hajtsd a lovad, úgy is elindul. Mindig haladja a külső vonalon, és fogd vissza. Ha az egész sarkot végigcsináltatod vele, akkor könnyen helyhez jutsz. Mikor elindultok jóval a többiek után menj, ha nem vagy első, ha egyedül vagy, akkor úgy is mindegy. Mikor a többiek ügetésbe indulnak, te várj vele egy kicsit. Ha kell csitítsd csak le, paskold meg a nyakát, és mondd meg neki: Sssssss! (vagy valamilyen nyugtató szót) Ettől még az én gyors pacim is lenyugszik.

Ügetésben:

Itt is járj ki minden kanyart, és ha a ló be akar ugrani vágtába, és megérzed, a külső szárat húzd meg, mert így nehezebben ugrik be, és ha be is ugrik, hamarabb abbahagyja, mert rossz lábra vágtázik. Ügetésben megcsinálhatod esetleg azt is, hogy felváltva húzogatod a kantárszárakat /jobb-bal, jobb-bal/ Ettől, ha jól csinálod elvileg be kéne kakasítania, azaz ügetésben jobban lehajtja a fejét, ezáltal lassul, és kezelhetőbbé válik.

Vágta:

Nagyon fontos, hogy beugratás előtti ügetésnél NE ügessen túl gyorsan a ló. (Mivel ugyanilyen gyors lesz a vágtája is vágta-mértékkel) Próbáld meg a rövid fal közepén beugratni, mert ha nem kanyarba kezd vágtázni lassabb is lesz. Ha már vágtázik, és gyorsnak ítéled, ne húzd nagyon vissza a fejét /ez akkor ha még vágtában szeretnéd tartani, csak lassabban/, mert különben nagyon kényelmetlen lesz a vágtája, hanem helyezd kicsit hátrébb a súlypontodat, és jobban told le a sarkad. Ha még jobban le szeretnéd lassítani a lovacskát, akkor a sarkoknál jobban vidd ki a kört, vagy vidd kiskörre.

Ha egyszer csak beugrik a lovad vágtába, úgy hogy még nincs ott az ideje, vagy nem is szeretnéd, nyugodtan húzd vissza a fejét, mert így sokkal nehezebben vágtázik, minden sarkot járass meg vele, és te is told le a sarkad. NE dőlj előre, mert ez gyorsítja a lovat. Miután már üget, lép, vagy megállítottad, csitítsd le, lehet, hogy valamitől megijedt, vagy ha BIZTOSAN tudod, hogy ő csinálta, és direkt, nem árt, ha kicsit megfegyelmezed /ne nagyon/. Hiába olyan cuki, de ha szép lassan rászokik, és nem lehet majd vele bírni, már nem lesz olyan aranyos. Jó hamar megfékezni az ilyesmit. De nem kell átesni a ló túlsó oldalára sem. Ha minden kis dologért büntetés jár, egy idő után lovad nem fog engedelmeskedni, vagy így is agresszív lesz. De mivel a ló menekülő állat, az is előfordulhat, hogy félni fog mindenkitől.

 

 
 

 

ProfilképUtolsó kép
Archívum

Naptár
<< December / 2018 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 685288
Hónap: 2273
Nap: 78