Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lovas balesetem

2009.10.03

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

lovas bakijaim

(zsófi, 2014.07.26 23:03)

'Amikor még máshol lovagoltam akkor volt egy ígéreg nevü vemhes kanca és ráültettek.de a heveder rosszul volt meghúzva és én lecsúsztam nyergestöl de mégis puha volt a föld de a ló ágadkodni kezdett és eltaposott volna ha nem gurulok el onnan és egy 13 éves csaj oktatott és még le is szidott!
Azután mâr nem oda jártam.
Ahol most vagyok ott 2 bakim volt és persze hogy a drágaegyetlen szerncsétlen lovon Tapin történt!
Még futószáras voltam és csak ügettünk de Tap egyszer csak annyit tett hogy a földre esett!én átestem a nyakán majd beakadt a lábam a kantárba és a ló felugrott és folytatta az ügetést csak én még mindig a kantárba voltam kubancolva.de sikerült végül kiszabadulni!
A másik baki meg osztályban volt hogy megbokrosodott és egy vágtaütemet ment aztán sikertelenül megpróbált ágaskodni de ebben az volt a rossz hogy hirtelen jött és a hátsóm fájt 1 hétig!:/ ennek ellenére még mindig Tapi a legjibb póni ès egtben a legkövérebb!xD
ennyi lenne! Köszi hogy elolvastad!

Re: lovas bakijaim

(zsófi, 2014.07.26 23:05)

Bocsi a hibákért csak telefonon vagyok!:/

Esés :D

(l.meli, 2012.12.16 14:38)

Egyszer 2012 februárjában kimentünk a lovardával lovagolni. Hideg szeles téli időnk volt, az oktató mondta h most nagyon jól érzik magukat a lovak ezért vigyázni kell. Mentünk kb 500 m-t és utána elkezdtünk ügetni. Egy erdő ösvényén mentünk kb olyan 6-7-en lehettünk. Amikor kiértünk az erdei ösvényről szóltak h lépés léptünk is. Utána újra elindult az ügetés és utána a vágta. Vágtánál a ló akin ültem(Csoki) elkezdett galoppozni más irányba először még kapaszkodtam ahogy tudtam nem akart megállni hajtotta a vágy. Nagyon gyorsan történt ez az egész azt vettem észre, hogy a szár nincs a kezemben én csak galoppozok el... erre a ló megbotlott egy kis földkupacban én a nyakára estem és onnan pedig a ló elé.... Mivel a ló elé estem megpróbált átugrani de sajnos nem sikerült neki és a patája súrolta az orrom de ez már elég volt hozzá h eltörjön. A pillanatnyi sokktól csak arra emlékszem, hogy azt látom elvágtázik a ló és azon izgulok vajon meg tudják-e fogni :)

Botlás

(Dóri, 2012.12.08 15:42)

Egyik lovaglásomon egy Dominó nevű lovon ültem(egy nagyon lusta ló:P)Vágtáztunk,majdnem orra esett alattam a ló dehátra dőltem és megtartottam,de a ló ettől megijedt és csinált egy bakugrást!Nagyot repültem!!!!!! De nem lett semmi bajom! Azóta az egyik kedvencem!
Dóri

Vágta kiskörön

(Noémi, 2012.07.27 17:12)

Nem is olyan régen, talán még májusban kimentem lovagolni. Egy ideig minden rendben ment, nyugodtan csináltuk a szokásos dolgokat, ügettünk, tornáztunk, mikor hirtelen megérkezett a fogat, élén a két Nóniusszal, Mónival és Kacérral. A hétvégi fogatversenyre gyakoroltak. Addig nem is zavartak, amíg távolabb voltak, csak néha nézet, vagy csak fülelt arra Kamilla. Mikor azonban közelebb jöttek Kriszti néni kisebb (nem lehetett több mint 3 méter átmérőjű) körre vette Millát, ám ekkor mellettünk jött el a fogat. Kedves kancám azonnal bevágátázott alattam. Kicsit megijedtem, de kapaszkodtam (szerencsére nem nyereggel lovagoltam akkor) és nem estem le, sőt meg sem billentem. Mikor sikerült ügetésre váltani Kriszti néni megdicsért, amiért fent maradtam a lovon, még azt is mondta, hogy ilyen kis körön vágtában könnyen beeshettem volna. Ilyen volt életem második vágtája, fél körön át.
Köszönöm, hogy elolvastad. :)

Egy béna esés

(Dori, 2011.07.27 22:37)

sziasztok!
én két éve estem le egy Tici nevű lóról... :/
még csak ügetni tudtam, persze szabadon, mondta a lovasoktató, hogy indítsam be ügetésbe... de vágtába indult el...
megijedtem, mert semmit nem mondtak, hogy ilyenkor mi is van?
egy kört mentem vágtába, amikor kiesett a kengyelből a lábam, már majdnem megállt a ló, mikor leestem mellé...
azután megijedtem, mert okés, nem lett semmi nagy bajom, de olyan cikin éreztem magam... :/
hiszen csak vágta volt... :/
azóta már sokat tanultam, és lovagoltam de még mindig félek, hogy kinevetnek ha leesek, bénázok... :/
engem nem érdekel ha összetöröm magam... csak mások ne lássák.. :/

Re: Egy béna esés

(Eszty /szerk./, 2011.07.28 16:08)

A hozzászólásodból látszik, hogy nagyon-nagyon kevés önbizalmad van, ami nem jó! Lehet, hogy leestél, de gondolj arra, hogy egy egész körön át fennmaradtál a lovon! Ez pánik mellett nem semmi! Az, hogy egy olyan dolgon buktál el, amit előtte nem, vagy nem sokat gyakoroltál, biztosan nem ciki! Én is már mióta lovaglok, de az egyik ugróedzésemen majdnem leestem, mert a ló "meghúzta a kéziféket" aztán kiugrásokkal továbbgaloppozott. Emberek vagyunk, hibáink vannak. És ha továbbra is fogsz lovagolni, valószínűleg esni is fogsz. Ez ellen nem tudsz sokmindent tenni, csak elfogadni, az önbizalmadat meg tedd rendbe, mert ha megérzik, az emberek is kihasználják!!!

vanda

(vanda, 2011.01.07 21:16)

ez két történet!egyszer vágtáztam és a ló megijedt(Ugri)és alá estem de szerencsére meg állt.és a másik hogy az egyik barátnőm vágtázott és a dombon voltam és föl vitte a dombra és én meg hátra estem a Bodzán és utána akét ló át vágtázott a túloldala Bodza és Folti

csiporka1000

(autó+ló, 2010.12.31 23:23)

Terepen lovagoltunk amikor az erdőből egy autó jött.már sötét volt és a ló megijedt a lámpa fényétől. Hirtelen megfordult és galoppban megindult az istálló felé. Az úton van egy éles kanyar és ott kibillentem az egyensúlyomból. Nagyot estem. eltört a lábam begy.Miután begyógyult mentem lovagolni. Az oktatóm azt mondta bátor vagyok hogy újra lovagolok! azóta az a kedvenc lovam amelyikről leestem. a neve Hilda. Köszi hogy elolvastátok!

szabolora@gmail.com

(Lora, 2010.12.27 11:57)

amikor 4 éves voltam sóskútra jártam lovagolni.
Akkor kezdtem a lovaglást és egy száddám nevű lovon futószáraztak.
Száddám nagyon ijedős ló volt.
egyszer hirtelen leugrott egy macska a korlátról,és Száddám amilyen gyorsan csak bírt vágtázott,és vágtázott,meg közben ki is rúgott néhányat,5 perc után már megadtam magam és elengedtem magam.kishíján rám is taposott a ló de aztán sikerült lecsillapítani:)
(ez volt az első esésem

Kék futószár és patkónyom...

(WeWy, 2010.11.28 19:54)

Nekem is volt két lovasbalesetem 2 évvel ezelőtt.
Az egyik:
Ahova régen jártam lovagolni(ott már megszűnt)egy idióta pasas futószárazott- aki verte szegény lovat
- a lovat beugrattatta velem vágtába és a pasas huzigálta a futószárat, az megy elszakadt, és a ló megállt, majd elkezdett ügetni, nekem meg égtelenül ordított, hogy ugorjak le és én meg leugrottam, és feldagadt a szám, a pasas meg pofátlanul kiröhögött.
A másik:
Ugyanaz a pasas futószárazott, és a vágtát ugrattatta be velem, amikor a ló megbokrosodott, ledobott és rám lépett. Most is megvan a nyoma...
(Most már osztályos vagyok, és HALLELUJA, már nem oda járok)

Vágta egyedül

(Bius, 2010.09.26 09:18)

Tudom már régebben írtam de ez tegnap történt.
Mondták,hogy kivel leszek és melyik lóval.
Amikor azt mondta az oktató,hogy vágtázzak egyedül megijedtem,de jó is volt az oktató szerint jó
voltam. Egyszer azonban majdnem leestem de megkapaszkodtam de a másik oldalán leestem. szerencsére kobak gerinc védő volt rajtam.
(Most jön a legjobb rész)
A ló pedig olyan aranyos volt,hogy megvárt.

Köszi:-)

Ágaskodó ló

(Bius, 2010.09.23 18:28)

Körülbelöl 4 éve elmentünk a lovardába és egy nagy Camilla nevű lóra ültettek. Mentünk be a pályára amikor az oktató megállt egy boxnál Camilla felágaskodott és elvágtatott. nem estem le mert voltizs nyereg volt rajta. Aztán elkapták. Attól kezdve azt mondtam nem szeretem ezt a lovat. Mára meg azt mondom ,hogy:
-Camilla de cuki ari paci.

A másik:
Már egyedül vezettem a lovat de még nem ment jól.
És rossz felé vezettem és a ló megijedt,elkezdett vágtázni,(apukám szerint)egy lovas mozdulattal meg fékeztem.

Köszi az olvasást :-)

Megtréfált a ló

(Nóra, 2010.07.22 20:03)

Még idén történt, hogy április 1. kimentünk terepre
és egy kis tavon kellet átmenni. Már a felén átmentünk mire a ló alattam megugrott és én a vizben
kötöttem ki. A viz a lovak hasáig sem ért de én kobakomig vizes lettem. A barátnőmtől kaptam egy fölsőt(rajta 2 volt) és amien gyorsa csak tuttunk haza vágtattunk. A farmon kaptam ideiglenesen egy térdig érő, lila lovagló gatyát és egy sárga strandpapucsot hogy ne vizs ruhában menjek haza.
És mindez áprirlis 1.

Mondok egy történetet:

(Mondok egy történetet:, 2010.02.09 10:07)

K.b. 5 éves voltam. Búcsú időszak volt,(nyár utolsó napja)és elmentünk a karneválra. Amikor leértünk már elég sokan álltak a lovaglásnál a sorban. Amikor ránk került a sor, fölültettek a lóra,(focimeccs folyt) a bíró belefújt a sípjába, a ló megbokrosodott, majd két lábra állt. :( Én majdnem leestem, de még idejében elkaptam a nyakát. Ha nem állítják le a végén még ledobott volna, és rám eshetett volna!!!!!!!!!!!!!! De most már legalább nem tartanak akkor focimeccset! :) :) !

Én elmesélem nektek:

(Eszty /szerk./, 2009.10.07 18:21)

Több balesetem is történt, de szerencsére egyik sem súlyos... :)
Az egyik még az elején történt, a szabadonfutóban voltam, ami két futószárazó kiskör körül volt. A két kiskör találkozásánál építettek 1 3szöget, ahová csak a ló fért be, és belül is csak egy lónyi hely volt. /\ Engem folyton arra a lóra ültettek, amelyikkel elég nehéz bánni, és lusta is, de most már örülök ennek, hiszen nem lenne akaraterőm. A ló kihasználva az akkori tudatlanságomat bevitt erre a kis helyre, de szemben vágódott belé (ráfordult), és későn vettem észre. Közben a lábam beszorult a kengyelbe, amíg próbáltam kihúzni belőle a lábamat. Mikor már a nyereg is átment az alacsony léc alatt a ló farán ültem, mielőtt kisétált volna alólam, megfogtam a lécet, így igazából nem estem le, hanem a falécet fogtam, és a kengyelben volt a lábam, és kifeszítve lógtam...
Másodszorra már a vágtát tanultuk, és a lovam beugratás közben megijedhetett valamitől, így a lehető leggyorsabb galoppjával kezdett el rohanni. Én kizökkentem egy kicsit, de nem estem le. A gond akkor kezdődött, amikor megláttam a járóiskolát. Kiesett a kengyelből a lábam, így hiába ugrattam már, nem ment volna. De mivel nyújtotta a ló a lábát nem volt vele gond, nem ugrott. A karámajtót viszont valaki nyitva hagyta... Az istállóig van a csődörnek egy külön karámja, így a lovat -kanca lévén- ő is ijesztette. Bement volna az istállóba, ha addigra gondolom szét nem rángattam a száját. Sajnálom most is, gondolom fájt neki, de ösztönösen húztam vissza... Azóta imádom azt a lovat. (Nem estem le!)

 

 

ProfilképUtolsó kép
Archívum

Naptár
<< Január / 2019 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 687346
Hónap: 1902
Nap: 41